Ungdomens syn på valet 2010

Val idag.
Skönt. Jag börjar bli jävligt trött på att se både hundvalpen och Mona Sahlin i tv, på inte tal om Maud Olofsson. Eller de där nissarna som trakasserade oss en vardagskväll, eller idioten som slängde papper i vår brevlåda igår.

I all valpropaganda kan jag ändå inte motstå att berätta vad jag känner. Idag är det ju val, och oavsett det, så är jag inte säker på om jag ska rösta.

Va?! Tänker ni säkert. Och om jag inte röstar kommer jag säkert få höra det av minst 3-4 personer som skäller lite på mig och uttrycker sig om att det är en del av demokratin och min plikt som medborgare bla bla bla..

Men...

Vem ska man rösta på? Jag har faktiskt för första gången engagerat mig lite i valdebatterna både på nätet och på tv men kan inte riktigt bestämma mig. Det känns faktiskt som det är mest smutskastning där ena sidan säger att den andra ljuger. Vid konkreta frågor blir det flummiga svar som:

"Jag vill att alla ska trivas i ett gemensamt, socialiserat och ekonomiskt Sverige" - ett svar som faktiskt inte säger ett jävla skit, och faktiskt är ett svar som jag skulle kunna skriva i en hemtenta för att förfina det hela. (Skillnaden är att i hemtentorna var frågorna inte konkreta, utan luddiga varför det också blev luddiga svar ;) )

Nej! För mig känns hela valprocessen en form av smutskastnings/propagerande/smörjande för invånarna för att vinna röster när politikerna ändå gör precis som de vill när de sitter vid makten. Allt är bara bluff och båg!

Min röst kanske faller på Kalle Ankapartiet i år - om jag nu röstar.





Kommentarer
Postat av: Mormor

Rösta annars......... straffas du med läderpiskan

2010-09-19 @ 10:35:38
Postat av: Tom

Hehe jodå jag ska gå med Elina när hon kommer hem ;)

2010-09-19 @ 10:36:27
Postat av: Z

vet du inte vad du ska rösta så finns ju alltid piratpartiet.. för antar att du är för fri kultur som johan så fint sa det just =) Inget övervakningssamhälle. Eller jag vet iofs inte vart du står.. men det är ju ett alternativ i af.. det röstade jag på förra valet när jag inte visste vilket parti av de "vanliga" partierna jag skulle rösta på.

2010-09-19 @ 10:48:43
URL: http://tindrali.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0