Snörvel

Idag har vi åkt en tur på Manavgatfloden, en ca 20 meter bred flod som finns i Turkiets inland. Dagen började ganska tidigt för oss. Klockan 8 (dvs 7 svensk tid) steg vi upp och åt frukost och gjorde oss i ordning tills bussen hämtade oss 8:45. Vi åkte därefter till byn Manvgat där vi klev på en båt som vi åkte med i ca 45 minuter. På vägen fick vi chansen att se vilt levande sköldpaddor som låg utmed flodkanten. Även om de var pyttesmå vid det avståndet vi såg dem så var det ändå en upplevelse. Jag hade dock hoppats på att få se dem simma längs med floden.

 

Väl framme vid sandbankarna vid havet la båten till och det var en sandstrand där floden med sötvatten rann på ena sidan och medelhavet (?) var på andra. Där köpte vi en form av turisk pannkaka med chokladfyllning av några urinvånare.
Sandstranden emellan var ca 50 meter. Dock skiljde det åt ungefär 12 grader mellan havet och floden. Enligt guiden var havet tempererat till ungefär 28 grader och floden 16 grader. Det var också en temperaturskillnad som märktes när man först badade i havet och sedan i floden.

 

Vidare fick vi en bit mat i oss som ingick i resan. Under tiden vi åt plockade Tom fram sin öl som han hade med sig, en 50 CL Efes. Han hade innan resan tänkt att ingen skulle se att han hade tagit med sig en egen (eftersom båtpersonalen ville sälja öl och sånt till turisterna själva och Efes 50 cl är så pass vanligt). Efter en stund kommer en lite småririterad tysk reseguide (som såg ut att ha kalasat på whiskey till frukost) fram och frågade ”Did you buy that beer on the beach or at the hotel?” Tydligen var det så att båten endast serverade 33 CL flaskor med Efes, och flera andra båtpassagerare hade noterat Toms större flaska och frågat om de också kunde köpa dem. Apolloguiden kom senare fram till Tom och skrattade lite över turkarnas/tyskens reaktioner och sa att Tom skulle dricka upp den fort.

 

Väl hemma på hotellet hade Elina råkat ut för en förkylning och nu snorar hon mer och oftare än Tom. Hemresan imorgon kommer nog bli jobbig och vi hoppas att allt går smidigt och att vi inte blir alltför trötta utan att Elina kan dansa på kvällen och att Tom kan träna.

 


Det turkiska landskapet

 


En söt liten dam gör pannkakor på stranden. Vi tog en med chokladfyllning

 


Vilket vackert leende Elina har ;) Tom ser mest finurlig ut :p

 


Floden närmast, havet längst bort. Sand emellan.

 


Toms solbränna på fötterna ;) ;) ;)

 

Vi ses imorgon! :)

 

 


En dag på stranden

Tar solen här nere?

 

Japp! Även om det inte syns på bilderna så är vi numera ganska så bruna. I vilket fall som helst brunare än när vi kom hit ;) (Det starka solljuset gör så bilderna blir både disigare och att vi ser kritvita ut).

 

Idag har vi som vi skrev igår varit på den andra stranden, med lite finare sandbotten och så var det långgrunt. Det har även uppfattats som mer folk och rörelse då de hade diverse aktiviteter på denna sidan såsom parasailing, bananbåt och jetski. Inget som vi har testat på dock. Vi har däremot rensat igenom våra näs- och bihålor genom akrobatiska övningar/konster i vattnet. Vi försökte även oss på ett dansnummer där Tom försökte slänga Elina runt kroppen så att hon kom på andra sidan (ungefär så där lätt som Magnus Samuelsson slängde runt Annika Sjöö i Lets Dance). Vi var på snåret till vassare än dem. Inte.

 

Trots denna hetta har Tom dock lyckats få en förkylning mest troligen orsakat av luftkonditioneringen i sovrummet. Och trots att vi har fått i oss en halv liter jägermeister på dessa  dagar så har det ingen effekt. Så vi kan nog med detta vetenskapliga test påvisa att det inte har någon effekt mot varken snuva, förkylning eller halsont. Men vi får väl helt enkelt dricka det för att det är gott ;)

 

Imorgon väntar en båttur på Manavgatfloden. Det kommer bli spännande och en mer ingående rapport kommer givetvis imorgon ;)

 

Svar på kommentarerna:

Vi har ätit det där brödet som du nämner Irene. Det får man på i princip alla restauranger på kvällarna. Vi har faktiskt köpt en påse med frön (svarta) som brukar ligga på. Vi har även konstaterat att den vita dressingen innehåller vitlök, dill och ibland senap. Den andra innehåller lök, chili, tomat och persilja.

Nikki har säkert hemlängtan, och sen är hon lite skygg mot främlingar som pratar konstigt ;)

 


Elina gör tappra försök för att förbättra brännan på kroppsdelar som aldrig har sett solen tidigare.

 


Tom gör ungefär likadant. Här försöker han förtvivlat få till en bränna på undersidan av underarmarna ;)

 

 


Centrum

Så vad händer nere i Turkiet?

 

Jo, det har varit molnigt idag. Dock har solen täckts ungefär 2 millisekunder av molnen, så det har väl varit okej väder idag trots allt ;)

 

För omväxlings skull har vi varit och badat idag, två gånger. Det är så jädra hett på eftermiddagen så vi var tvungna att springa ner till havet efter en promenad till centrum. Nu har vi hittat en genväg till centrum också, så förhoppningsvis tar det inte så lång tid idag när vi ska ner och käka middag någonstans ikväll.

 

Till lunch idag blev det hemlagat;  pulversoppa, korv, bröd och vattenmelon. Kanske inte låter så gott, och det var det inte heller. Men det var ganska billigt och mättande ;)

 

Imorgon drar vi till den andra ”finare” stranden som ligger efter båthamnen. Det är stranden där Elina var för fem år sedan. Tydligen ska det vara lite finare sandbotten där, vilket egentligen inte spelar så stor roll eftersom man ändå aldrig når botten när man ligger och flyter på ytan ;) Elina påpekade dock att det kanske finns en liten fördel med finare sand, nämligen att hon slutar ansamla stenar i sitt sår under foten. Det både svider och gör ont.

 


Tom och Tweety solar sig lite.

 


Vår kommande nya banner.....håll till godo!

 


Elina surplar i sig soppa.



Tom tänker "Vad f*n är det här?"

 


Elina proppsade på att hon ville bli fotograferad med blommor.

 


Förresten, här är en bild på vårt hotell. I lyxsviten (mitten) så är det gratis aircondition!!

 

Ciao!

 

 

 


Solhatt

Hej hej idag är det min tur att skriva.

Idag har vi badat åt er alla så att fingrar och tår har varit som bleka russin. Så har ni känt er skrynkliga under dagen så var det när vi skänkte er en extra tanke när vi skvalpade bland vågorna.

Lunchen åt vi där vi åt första dagen… idag hade vi dock inte lika bra service då de höll på att träna inför break-dance.showen de ska ha i kväll. Vi ska inte dit å titta.. men hu vad dom snurrade.. balans och styrka krävs verkligen...

Efter lunchen så gick vi ut och gick… ett tag trodde jag att vi var vilse men vi kom rätt efter att vi kylt ner oss inne i en affär. Där införskaffade vi oss lite öl, vattenmelon och kringlor… det står näst på tur tillsammans med lite spansk skitgubbe.

Kvällen vet vi inte hur den ser ut ännu… Snyggast inkastare vinner!

För övrigt har jag gjort mitt livs köp idag. En äkta fake, puma-solhatt. Min hårbotten hade dött utan den idag!

 


Elinas sysselsättning  när Tom leker med sin nya badleksak (se nedan.)

 


Toms nya badleksak som gjorde att han brände magen och knäna lite idag.

 


Äkta fake puma solhatt. Pumamärket syns dock inte på bilden, men det finns ;).

 


Killen borde få första pris i tävlingen "snyggast badhatt".

 


Siestan

Nu har vi siesta. Lite sent, och vi undviker att sova för igår efter 20 minuters sömn så var vi trötta hela kvällen. Att vi inte hade sovit så många timmar natten innan spelade säkert också en stor roll. Idag har vi faktiskt inte varierat aktiviteterna särskilt mycket. Vi har solat, vi har badat, badat och badat. Vi har även varit och köpt lite frukt i en inhemsk butik samt varit inne i "centrum" och båtthamnen/marinan.

Ikväll ska vi äta en middag på hotellet som det är planerat i nuläget iallafall. Imorgon badar vi åt er alla andra... och för vår egen skull också naturligtvis ;) Vi ska även inhandla en luftmadrass som vi kan skvalpa runt på :)


Elina äter Alanyabanan


"The other side of the rock", dvs centrum och båthamnen.


Tom poserar.


PS. Det verkar vara lite problem med telenätet och Elinas telefon. Värmeutslag? Vi får SMS:en väldigt sent.



Sol, värme och.....värme.

Fy sjutton vad det är varmt!!!! Vi får snabba oss att skriva inlägget innan min lilla netbook brinner upp ;)

Under dagen har vi badat, solat, badat, solat och druckit öl, jägermeister och en hel del vatten. Nu sitter vi i hotelllobbyn/baren och tar en öl och en fruktsallad. Gissa vem som tog vad!?

Nya upplevelser har vi i alla fall varit med om. Jag har nog aldrig varit nere i havsvatten som har varit så jädra varmt och gött. En gissning mellan pekfingret och tummen så lutar det nog åt en 32 grader i vattnet och 40 i luften.


Oss för ca 5 minuter sedan.


Elina innan första doppet


Stranden

Fjäril

Hej hej,
jag har resefeber... fjärilar i magen.

Men idag har det regnat och temperaturen är inte katig när man vaknat om mornarna.
Så snart har vi semester och då ska vi njuta!

Snart vankas det pizza och sen kommer jag troligen bli mer nervös!







Tomt

Hej hej...
lilla Nikki har semester i Mullsjö... i en bag-in-box-låda.
Hon har det troligen jättebra,
men det är konstigt vad man kan sakna en liten krabat som ägnar
mycket stor del av att sova och befinna sig i en bur.

Jag får längre inte något medhåll eller 'hej' när jag går in i köket och säger;
"Eller hur, Nikki!?" eller "Hej på dig lilla skruttan!"

Inte ett sågspån ligger på köksbordet och jag har ingen att spara matrester
eller plocka maskrosblad till...

Så... det är lite tomt.








Check

Check, check, check..

Jag tror minnsann att jag börjar få koll på läget nu.
Städning, tvätt, frukostmuffins och lite inhandling är klart..
Packningen börjar nog få ett slut...
Hoppas jag!

Jag tror redan att jag packat för mycket...







Frukostmuffins

Hej hej,
just nu bakar jag frukostmuffins...
eller jag har gjort mitt...
det är ugnen som sköter jobbet nu.
Blåbär i!
Mm... gottigt!


Idag är det städ- och packardag...
intressant..
Jag kommer irra omkring som en borttappad smurf!







Post-it

Hej hej,
idag har det varit post-it-lapparnas-dag
Jag har varit på Dundret och visste inte vart jag skulle hitta skrivaren så
jag har haft post-it-lapp-system isället.
Det har fungerat helfint och jag kunde planera upp dagen och riva av lapp efter lapp...
efter lapp... efter lapp...

Annars har jag samtalat med chefen och jag har fått jobb i två månader.
Tänk, jag får gå på schema i minst två månader.
Är det inte fantastiskt?!
Jooh!

Happy happy!

Idag hade jag en arbetskamrat som ringde till Försäkringskassan...
till svar fick hon ungefär....
"Välkommen till försäkringskassan, det är många som ringer just nu var god dröj...
Du har trehundra samtal före dig, tack för att du väntar."
Som tur var kunde hon knappa in sitt telefonnummer och vänta på att bli uppringd.
300!! Det är ju sjukt!



På väg hem från jobbet var det en tjej som frågade mig efter vägen...
att fråga mig efter vägen är nog ofta mer ett misstag...
mer förvirrande än allt som kan underlätta.
Hoppas i alla fall att jag var till någon hjälp!

Sen var det en gubbe som ville sälja färska tomaten till mig...
"Hej, tjejen... får jag sälja färska tomater till dig.?. Dom är jättefina!"
Sa han på någon brytningen och hyllade papperskassen från Willys...
Men han kom kanske från någon koloni eller något..
fast jag tyckte han påminde om en uteliggare...

Det roligaste av allt på väg hem var i alla fall
när jag såg en äldre man... gubbe... komma cyklandes med en alldeles för låg växel..
en grå... en riktigt tjusig kostym och på det (huvudet alltså) en rosa keps!
Jag log stort inom mig själv!





Blåbär

Hej hej,
eftersom jag inte lagt ut bilder de senaste inläggen
så kommer dom nu istället!


Här är lilla Alma på väg till Mullsjö. Hon hade det nog inte allt för bekvämt.


Här testar vi mammas och Sandras gympapass... Alma var trött efter uppvärmningen...
Passet var kul så hoppas att det kommer många å tränar på tisdagarna.



Här är den goda maten som vi åt på kvällen!

Hopp hopp,
ikväll sen blir det blåbärsmoothi och Wallander
och imorgon är det sista arbetsdagen innan semester!!





Promenix

Hej hej,
mina skor har kaputulerat.
Eller gått sönder.
Hmm... snörena...
Undrar om man kan snöra om dom?
Äsch, jag behöver nya.

Var ute med Alma, vi mötte inte mindre än sex hundar
men Alma skötte sig ovanligt bra.
Jag tror att vi börjar bli ett riktigt bra team!

Tom och pappa har hälsoundersökning av skodan..
Det är något som låter...
Alla utom jag har hört det!!





Resväskor

Hej hå,
nu är resvärskorna framme och det letas efter diverse lås och nycklar.
Pappa ser mycket fundersam ut.
Alles kommer att gå helfint.
Förhoppningsvis!

Igår spelade vi "Mexican train", det var jättekul,
sen åt vi god mat och fikade.

Idag vankas det köttbullar..
jag vet en brun liten sak som kommer bli mycket sugen!





Elina glömde...

....skriva att den lilla hunden Alma snarkar som en fullvuxen karl på nätterna.






Getingdödarmuskler

Hej hej,
idag har vi konstaterat att Tom är vältränad.
Det kom vi på när han slog ihjäl en geting...
vift, vift.... smack.... smack!
Därefter kom ett leende och en spänstig biceps fram.
Getingdödarmuskler!

Jag och Alma har tagit en kort morgonpromenad,
hon skötte sig bra nästan hela vägen förutom
när hon såg en hund 100 meter bort,
då fick hon genast en mer maskulin andhämntning.

Nikki är djupt besviken över sitt nya hus
så i natt sov hon i salongen...
Kanske ska jag prova med trähuset igen?

Hopp hopp, idag är det träning och spelkväll på schemat!
Kul!







Jag med

Hej hej,
tänkte klämma in ett inlägg idag också.

Idag har jag jobbat på rosengården igen.
Jag trivs verkligen där.
Önskar att jag kunde få ett vik på något trevligt ställe!

Nu är jag klar med min dans...
en vals, 1, 2, 3.
Har till och med skrivet en beskrivning!

Sen ska vi kika på Wallander och promenera med lilla Alma,
vi har ju blivit med hund!





Elinas nya personliga tränare

Elina har fått sig en ny personlig tränare som sitter bredvid och stöttar henne i den fysiska aktiviteten.




Vad sägs om en puss i belöning?




Dagen

Den här dagen började inte bra.

Först vaknade jag av Elinas väckarklocka - trodde det var min egen. När Elina säger att det är hennes kläcker jag något i stil med

"Jag kommer få sånna magmuskler av att resa mig upp varenda gång, men bara på ena sidan"

Trött?

Några timmar senare väcker den här jäveln mig.


Bilden är tagen en hel timme senare, så han är inte särskilt snabb heller :/


Senare idag ska jag handla lite, och även hämta Alma eftersom hon ska följa med till Mullsjö i helgen. Vi är hundvakter. Vi får väl hoppas att hon sköter sig exemplariskt som alltid när hon är borta *host* Om hon gör något dumt skyller jag på mor och far som inte har uppfostrat sin hund ordentligt ;)


Men man kan inte säga annat än att hon är fruktansvärt söt iallafall :)






Omelett

Hej hej,
nu ska jag laga mig en omelett hade jag tänkt.




Kan ica sälja påskgodis så kan jag lägga in en sån här bild.

Lunchdags!






Gråväder

Hej hej,
jag är sugen på att åka någonstans på någon typ av "fotosafari".
Inget stort, utan bara här i närheten och sen vara borta max en timma eller något.
Hmm.. men det vet jag inte när man hinner med.

Idag är det gråväder,
hoppas att vi slipper regn...
i alla fall till och från jobbet.

Tre arbetsdagar kvar innan semester!







Äcklig bild

Usch, jag har tagit en äcklig bild
men samtidigt är jag nöjd med den.

Flugan har varit bosatt på balkongen i ganska många minuter under kvällen
så jag tänkte att jag kan ju försöka ta en bild...

Teleobjektivet på, tänkte använda macrofunktionen...
men det var totalt värdelöst så jag bytte till macrot...
fick många bra bilder... trodde jag.
Sen kröp den lille illbattingen in i skuggan och jag satte på blixten
och då fick jag bilden.
Festligt att byrån är vit.



Lite imponerande av mig själv är jag faktiskt.







Bullbak












Jäsning



Jaha ja,

snart blir det då andra bullar!


Edit:

 

 

 


Bröderna Karlsson

Hej hej,
igår kikade vi Bröderna Karlsson.
Ni som tänkt att ni vill se den så tycker jag att ni ska det.
Sevärd och förutsägbar!



Idag har jag klippt Tom så nu är han korthårig.
Snart ska vi tvätta bilen.
Sen vet jag inte så mycket mer av dagens innehåll.

Om en vecka så har jag troligtvis resfeber...






Solen skiner

Hej hej,
ja den skiner.
Solen!

Fantastiskt!


Vi får väl åka neråt stan tidigare om solen nu är lovande...

Tom plinkar på Roland, det är trevligt tycker jag.

Men jag skrev bara nu för att jag inte uppdaterade någon bild innan.

Sä här kommer en...
inte så kul men ändå!



Lite väl redigerad. Mitt fel.





Busstur

Hej hej,
idag var jag kommenderad till ett jobb där jag inte behövdes
så jag gick över gatan och hjälpte till där istället.

Sen skulle jag ta bussen hem.
Det var en ovanligt trevlig bussresa...
Det regnade ute.
Biljettautomaten fungerade inte --- Gratis!
Maggan klev ombord så jag hade sällskap!


Mmm...
Sen ska vi på bio
men först blir det ugnsbakad falukorv och stuvade mackisar!





Avancerad "telefon"

Jaha ja, hej!
Ni ser ju det senaste inlägget från Tom...
Han trimmar mig för fullt och smått sugen blir jag ju... mer och mer för varje gång.
Jag tittar på min lilla telefon och tänker att den faktiskt är ganska bra..
Jag kan ju ringa och skicka sms.

Men nu har jag ett g-mail-konto.. och där igenom har jag datoriserat för fullt idag.
"Alla" nödvändiga kontaktar och telefonnummer är inlagda så den dagen jag införskaffar min lilla röda "fyrkantiga dator" får jag över telefonboken jättesmidigt.
Jag är förvirrad.

Facebook?
Innerst inne vill jag nog skaffa mig ett konto där. Jag tror att det finns en risk för att bli nördig.
Jag tror att jag skulle kunna återskapa många (några) kontakter...?
Jag är ju usel på att ringa, sms:a eller bara helt enkelt göra mig till känna när jag tänker på en gammal vän eller bekant. Facebook kanske underlättar detta?!
"Hej, jag kom å tänka på dig idag... Hur leker livet?!"
Typ?

Maah, september-oktober >> Elinas genombrott??



ps. Tack för alla kommentarer den senaste tiden,
det är mycket trevligt att läsa dessa men lite svårt att veta hur man ska svara...
några förslag? ds.






Mentala och konkreta förberedelser

Alla som känner Elina vet om att hon kräver en 2 månaders startsträcka med velan, förtvivlan och ångest inför ett köp som kostar över 500 kronor. Nu har hon kommit en bra bit på vägen i sina mentala förberedelser genom att skapa sig ett google-konto. Hennes nya google-konto kommer underlätta vardagen för henne, om inte minst för att hon ska kunna se vad sin käre (läs: fantstiskt underbara) pojkvän har för sig på dagarna. Vi har nu en och samma kalender. Jag ser vad hon ska göra nästkommande dag och hon ser vad jag ska göra.

Hon har även påbörjat att lägga över sina kontakter till google-kontot så att hon slipper göra det på dagen D. Kanske blir det ett Facebook-konto också?!






Ice mint

Hej hej,
Läkerol - Ice mint har vi köpt idag.
Den är fasligt god och rekommenderas.
Kom på i min salighet att jag borde prova någon
annan sort än salvi, cactus (och cassis).
Mmm... Hejja mig!

Nu har vi bokat tax free till resan
samt växlat in lite pengar så att vi har turkpengar också.
Tydligen var det bättre med lira än euro enligt hon på forex.
Kanske får vi växla in lite till innan vi åker?

Tom
har satt igång med matlagningen nu.
Fläskfilé eller ... filet de porc ... som det heter på franska!



Igår vattnade jag min klöver, så idag mår dom mycket bättre,
jar har ny taktik gällande vattning nu...
Hoppas att den blir bättre!





Horton

God kväll,
jag, Elina är trött!
Konstigt, jag som var så pigg idag på morgonen.

Jag har ätit Toms franska curryfrikadeller och dom smakade gott,
så det var inte sista gången han gjorde det!
Fruktsalladen var inte värst mättande.

Jaha ja, jag passade på när Tom inte var (är) hemma att kika på en
barnfilm... Jag kommer alltid att vara ett barn gällande filmer.

Horton kikade jag på... Tror helt klart att jag skulle gilla den mera
om jag vart yngre, men den var bra ändå!
Man vet ju budskapet på en gång...
även om jag kan upplevas sen ibland.


En söt 'liten' elefant.





Fruktsallad

Hej hej,
knepigt det där med rubriker...
Skulle tro att "Fruktsallad" som rubrik används för andra gången nu.
Men det låter ju nyttigt och fräscht!
Jag ska fixa det nu.. eller strax.

Idag har det varit full rulle på jobbet från klockan 07:43 till 14:54.
Jag minns knappt allt, men som tur var hade jag en fusklapp så att jag kunde journalföra allt.
Smärta, svamp, urinvägsinfektioner, hudutslag, blodsocker och injektioner är bara en liten del.
Men kort och gott har dagen varit jättebra...
och jag kunde sova som en gris hela natten trots att jag jobbade kväll - dag!
Fantastico!


Här kommer en mindre suddig bild av blomman jag lovade för ett tag sen!
Fin va?








Cest lé frikadelle de currysauce

Det heter frikadeller med i currysås på franska. Eller inte. Jag har faktiskt ingen aning om vad det heter, men visst lät det trovärdigt en liten stund iallafall? En sak som är sant är dock att jag har gjort det idag. Mycket enkelt och mycket gott. Tänkte steka vanliga köttbullar först men de brukar inte bli så bra när jag gör dem, så jag tänkte göra nåt som pappa gjort några gånger som jag tycker är gott.

Angående min läpp så har den gått ner. Bara lite svullnad kvar. Min husköterska är minsann duktig. Hon lät otroligt proffsig på telefonen också. Kanske är hon rutinerad när det gäller telefonrådgivning?!

En kopp kaffe, en dusch och sen bär det av till jobbet. Ikväll blir det nog en 3-4 avsnitt av House.




Fläskläpp

Något konstigt har hänt med min läpp. Halva min överläpp är svullen, och känslan är ungefär som om man fått bedövning hos tandläkaren. Jag ringde min hussköterska innan och hon ordinerade mig en Ipren och en allergitablett. Knepigt. När man tittar på mig så ser man hur sne hela munnen är på grund av detta... törs man visa sig bland folk?

Vidare gör jag sista dagen på mitt sommarschema i eftermiddag och inatt. Sen har jag fått en extra dag på torsdag. Sen får vi se vad som händer ;)





Reklamkampanj?

Ett kanske lite ovanligt, men förmodligen effektivt sätt att göra reklam.... Om man nu såg vilket företag det var som erbjöd det/stod för reklamen :(






Sugen på glass?


"Halva inne"

... kanske inte är rätt begrepp, men jag tror att min kära flickvän har börjat få smak på en HTC Wildfire. Idag på eget initiativ så ville hon gå in på Elgiganten och "klämma" lite på telefonen. Till sin förtjusning såg hon att det fanns en röd modell inne nu också. På vägen räknade hon dessutom upp vilka roliga användningsområden hon kunde ha med den. Till exempel när hon är ute och går använder hon GPS:en för att mäta hennes promenadsträcka, hon använder den inbyggda stegräknaren för att räkna stegen och när hon har dötid kan hon spela soduku!





Jo minsann.. Hon börjar nog bli sugen nu ;)




Bullerbyn

Hej hej,
jag är lite bekymrad över mitt sätt att hantera blommor.
Är det varmt och jag är törstig då tror jag att blommorna också är det.
Jag har dränkt ytterligare en blomma...
men två tredjedelar kommer att överleva...
hoppas att den sista tredjedelen också gör det.
Torka är på gång i alla fall!

Nu vänter vi på att tvätten ska bli klar,
sen ska vi till torget.
Det blir torget idag då vi inte vill och hinner till Mullsjös marknad,
förresten så är den säkert mindre än vanligt.

Bullerbyn är på tv nu...
Tänk en regnig söndag... då ska jag titta på det!







Doft av mint

Hej hå,
då var det en bit in på kvällen.
Family guy just nu.



Undrar om Tv har något trevligt att bjuda på klockan 21 ?
Det är någonting jag får ta reda på sen när jag publicerat detta.

Jag har i alla fall haft ett härligt fotbad...
dock resulterade det med lite vatten på golvet,
men nu är mina fötter lena som en babyrumpa "flin" och luktar mint!





Fredag den 13:de

Hej hej,
idag är det fredag och den 13:de dagen i månaden.
Förr i tiden... (jag börjar bli gammal) ...så var dessa dagar spännande.
Men jag tror inte att det betyder otur, det är bara människor som saknar meningsfull sysselsättning som sitter och letar statistik på att man har mera otur om fredagar infaller den 13:de.

Igår dansade jag och Lottie, det gick bra så nu längtar jag till att terminen drar igång.

Idag har jag städat och så har jag och Tom lagat dillkött, det är inte fel det.

Nu är Tom iväg och jobbar så jag är själv hela kvällen...
fotbad blir det senare.
Härligt!







Inne på aktiemarknaden

Nu har jag investerat i min första aktie efter tips från Staffan. Det blev inte mycket pengar som jag investerade med, men om det blir som han säger så kommer jag att ha pengar till en Wildfire till Elina lite senare i höst ;)

Vi får väl se hur det blir med det............





Hej och hej då

Hej hej,

Tom hade inte uppdaterat något idag så jag tänkte att jag skulle skynda mig innan jag ska iväg och dansa!

Tom kanske klämmer in någon festligt inlägg nu när han såg Camillas störtsköna kommentar under inlägget med Emelies kalas!

Nu är det dans för hela slanten!!

Hej då!





Att skriva

Hej hej,
det här inlägget är egentligen inte nödvändigt..
Men något ska jag väl kunna reflektera över.

Sista arbetsveckan är det nu...
det är lite läskigt..

Vad händer sen?
Ingen vet!


Jag går i förhoppningar om att få ett vikariat för någon som ska hem och vara mammaledig, men jag vet inte alls vad chefen har tänkt sig. Hoppas i alla fall att hon har mig i åtanke!

Men snart har vi i alla fall lite semester och då får man inte gå å grunna över jobb.









Filosofen


Dansdag

Hej hej,
idag var det en sån där dag då jag tänkt dansa hela dagen..
men icke...

Jag är trött och bokstäverna bara flyter runt som virr-varr över
dansbeskrivningarna och när jag snurrar, snurrar det ännu mer..

Men...

Dagen är inte slut!


Så här känns det i mitt huvud...





Bilder från bröllopet

Nu finns det ca 200 bilder på mitt galleri från bröllopet. Önskas någon bild i större format är det bara att höra av sig!

Adressen till galleriet är http://ds.karen.hj.se/~cherokee/bildgalleri/Evenemang/Br%C3%B6llop%202010/index.html







Gynekolog vs. bilmekaniker

Lisa hade jobbat i många år som gynekolog
men tröttnade och utbildade sig till bilmekaniker.
Efter genomfört slutprov fick hon
etthundrafemtio poäng av hundra möjliga.
Hon ringde läraren och undrade om det blivit något fel.
- Inte alls, sa läraren. Du plockade ner motorn helt perfekt
och sedan monterande du ihop den utan någon anmärkning.
Så du fick dina hundra poäng.
De femtio extrapoängen gav jag för att
du gjorde allt detta genom avgasröret.





Emelies kalas bland annat

Hej hej,
festlig helg har vi haft!


Jag "skriver" ett inlägg med bilder idag!


Här är Martin och Sandra. Jag tänkte främst på mamma när jag lägger ut denna bilden.
En bra kylskåpsbild, eller hur?


Födelsedagsbarnet och hennes syster!
Söta va?



















Emelie laddar för presentöppning!


Tom möter sin överman.... kvinna!


Hihi, nu blir det efterrätt!


Pappa och Anne.



Här har det regnat för övrigt....

Nu förstår jag vad Tom menar med att ån har varit översvämmad...
det forsade som en hel flod idag och var minst 3-4 meter bredare än vanligt.
Vart ifrån kommer allt vatten?






Två till


Martin, Sandra, Elina, Tom.


Pappas flickor.





Ett smakprov

Det blev ca 1050 exponeringar (dvs bilder) under lördagen. Det är med andra ord en del att göra/sortera bort innan jag bränner på skiva till brudparet. Kommer även lägga upp ett par bilder på mitt bildgalleri. Här kommer dock ett litet smakprov för er som inte var där och vill se hur brudparet såg ut.


En annan fotograf var tydligen mer intressant, men bra bild ändå tycker jag ;)


Hmm... Johan stod på en höjd.. behövs det ?!


Johan


Bruden och Elina


MIN brud ;)





God morgon vänner!

Hej hej,
ursäkta våran uppdatering, men vi lever och mår bra.
Har jobbat och pysslat
och igår så gifte sig Zenita och Johan.
Herr och Fru Ahlin.
Nikki... inte våran lilla Nikki.. döptes!

Här är presenterna som var till Nikki,
kassen bakom var till Nora!

Jag är lycklig över att det kommit en röd blomma.
Hmm.. bilden blev suddig och blomman hängde
men jag ska kanske ta en ny bild idag!?

Och så klart en bild på min fina krasse...!!

Idag fyller Emelie 18, Grattis!!
Kalas hägrar.
Bilder från bröllopet ska vi också klämma in så småningom.





Good-mornin' Dude!


Wazzup dude?







Bröllopsfotografen

Jag kommer se proffsigare ut än den som Zenita och Johan har anställt till deras bröllop. Tyvärr krävs ju lite talang också vilket den anställde killen mest troligen har ganska mycket mer av än mig, men den kommer kanske förr eller senare.







Ironiskt egentligen att fotografera en kamera, med en kamera..





Musik

Hej hej,
Tom spelar Roland och snart är det bågskytte som gäller.
Hmm.. jag tänkte ta en promenad fram och tillbaka till HBK.
Jag har varit slö dom senaste dagarna...

Sen är det lite dans på schemat
och sen käk. Tom lagar mat idag!

Därefter så är det plikten som kallar... jobb!
Denna veckan är inget kul.
Kväll, dag, kväll, dag.

Sen på lördag är det bröllop och dop
och på söndag kalas.
Full rulle!'

Men nu ska jag skicka meddelande
till Petras lille Tage som har namnsdag!
Grattis!






Natten

Har jobbat inatt. Det gick bra. Satt igår kväll och grejade lite med bilder som jag tog på Elina härromdagen. Fick lite hjälp av Jeff.



Vilken snygging va?!




Blomma

Hej hej,
nu har det börjat blomstra på balkongen.
Lovade att jag skulle lägga ut bilder på min egen krasse...
för lääänge sen!
Men nu har det slagit ut!





Man ska tydligen kunna äta dessa blommor.
Men jag är feg så jag vågar inte!


Här kommer två andra blommor:



Dessa sådde jag och Tom
samtidigt som vi odlade våra
riktiga, ätbara växter.
Basilika och perisilja.
Det växer och knakar,
men jag är inget duktig
på att äta dom.

Tom ska iväg till banken
och Willys med Margareta idag.

Jag tänkte göra ett försök med
att klippa mig på något billigt
drop-in i Huskvarna.
Vi får se hur det går!

















Kalaset

Hej hej,
kalaset blev bra och jag hann fixa håret precis i rättan tid.
Hmm.. 15 sekunder till hade inte skadat.
Men smörgåstårtorna blev riktigt goda
och det vankas även som kvällsmat.
När vi värmt smörgåstårtan så ska vi kika på film,
Farsan!
Den är skön den!

Är det någon som är sugen på chokladkakan
som vi bjöd på så är ni hjärtligt välkomna hem
på en kopp kaffe och kaka!
Hör bara av er innan ni kommer!

Imorgon ska vi försöka vara tillräckligt kreativa
för att få ut någon bild från kalaset!

Tack alla som kom!







Grattis!

Hej hej,
idag fyller min lille älskling år!



Nu har vi fixat och föreberett inför kalaset!
Full rulle hela morgonen och nu är det bara en kort break
för att snart sätta igång igen!
Varma smörgåstårtor blir det idag
och sen chokladkaka!





RSS 2.0